Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

αλληλεγγύη.

μήνυμα από τις γειτονιές μας: 
η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

     Ζούμε στις γειτονιές με τα γερασμένα, γεμάτα κακουχίες, μάτια, στις γειτονιές όπου θα μπορούσε να ζει κάθε λογής κολασμένος αυτής της γης, στις γειτονιές που η φτώχεια κάνει τις επιθυμίες μας αγκάθια στα ίδια μας τα κορμιά, που οι κάδοι δεν τρέφουν μόνο τις γάτες και η εξαθλίωση σιγοντάρει τον κοινωνικό κανιβαλισμό. 
     Τα στενά λοιπόν όπου τόσα χρόνια ζούμε ξαναπερπατήθηκαν με μία φωτογραφική μηχανή στο χέρι, με σκοπό να αποτυπωθούν στιγμές από τις γειτονιές μας. Η ιδιαιτερότητα όμως αυτής της προσπάθειας είναι ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν με αφορμή την βραδιά αλληλεγγύης στον Β. προεκτείνοντας και συλλογικοποιώντας την με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο. 
     Αυτά γράφονται επειδή ζούμε την εποχή όπου η εικόνα θέλει να χειραγωγήσει την αυθεντική ζωή κι αυτό σημαίνει ότι "οι χίλιες της λέξεις" κάθε φορά μπορεί να υπονομεύονται από την γενικευμένη κατανάλωση του νοήματός τους . Εκμεταλλευόμενοι αυτή τη συνθήκη κάποιοι καλύπτουν την ανεπάρκεια της συνείδησής τους. 
     Σε ό,τι μας αφορά είμαστε εδώ για έναν άνθρωπο ως κομμάτι ενός κοινού αγώνα με πλήρη συνείδηση όπως πολλοί ακόμα που διασχίζουν τις γειτονιές ανταλλάσσοντας βλέμματα αλληλεγγύης, που προτάσσουν την αλληλοϋποστήριξη των κολασμένων, που κάνουν την φτώχεια αγκάθι στις μαλακές παλάμες των αφεντάδων, που βάζουν τους κάδους στα οδοφράγματα και αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας. 
Έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης...

ραντεβού στα διαφράγματα

"...από την τέχνη της εξέγερσης, στην εξέγερση της τέχνης..." 

Αιγάλεω, Φλεβάρης '14
στ:οργή
http://storgh.blogspot.gr

http://www.youtube.com/watch?v=nc7wAMAcscM&feature=youtu.be

η αφίσα που καλούσε στην βραδιά: https://sinialo.espiv.net/?p=14423

το κείμενο:

οι φωτογραφίες:






 
 
























αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: